dimecres, 18 de desembre del 2013

REFLEXIÓ

L'objectiu del blog és posar de manifest la progressió que està tenint l'obertura de clubs de cànnabis i les noves visions sobre la legalització .
Com a professionals socials hem de conèixer que és el que succeeix a la nostra comunitat, ja que partir del coneixement, es poden desenvolupar mecanismes per poder actuar. El que es pot llegir entre linies, és que el fet que la prevenció vagi dirigida a la prohivició de drogues, en aquest cas no funciona. S'hauria de poder treballar a partir de la informació, posant-hi molt més enfàsi del que fins ara hi ha hagut. S'haurien de fer moltes més campanyes preventives i educar des de l'escola i la familia perquè els nens i joves puguin decidir des de la informació i no des de la prohivició. Tot i que les drogues ocupin un lloc important entre la població, encara segueix sent un tema poc treballat pels professionals de cara a prevenir, jo almenys tinc 24 anys i en tota la meva infància i joventut m'hauran fet només una xerrada sobre drogues. Està clar que poden haver interessos que desconeixem, perquè la droga la qual genera molts diners, segueixi venent-se i perjudicant a tanta gent i enriquint-ne a tanta altra. Penso que s'han de poder utilitzar noves línies de treball sobretot preventiu, ja que fins ara ha estat poc efectiva la informació sobre drogues, el treball de les habilitats personals per "saber dir no" i la promoció de conductes saludables. El treball de l'educador gira entorn a la  realitat canviant, és important ser creatiu i no quedar-se amb una sola veritat sobre les coses, hauriem d'anar un pas endevant.


1 comentari:

  1. Hola Laura,
    Trobo molt encertada aquesta reflexió que fas sobre la informació o prohibició de les drogues. Tens raó que les drogues han estat sempre enfocades des de un punt de vista prohibitiu i no d'informació i que degut aquesta prohibició moltes vegades desconeixem coses degut a la " por" a saber-ne més.

    També, però s'ha de tenir en compte, com tu ben dius, que el cannabis s'ha anat legalitzant cada vegada més, però perquè moltes vegades l'han utilitzat per donar-li's els malalts terminals amb finalitats terapèutiues.

    Aquí, t'adjunto els 10 beneficis mèdics de la marihuana.

    1 Para tratar las migrañas: Doctores han tratado y reportado más de 300.000 casos en California con marihuana medicinal. El 25 % de las mujeres y el 8% de los hombres han sufrido migrañas alguna vez en su vida.

    2 Retrasa el crecimiento tumoral. La Asociación contra el Cáncer ha encontrado que retrasa los tumores en pulmones, pechos y cerebro considerablemente.

    3 Atenúa síntomas de enfermedades crónicas. Como intestino irritado o síndrome de Crohn por ser útil contra las nauseas, dolor abdominal y diarrea. El THC se comercializa bajo la marca de Marinol desde 1989.

    4 Previene el alzheimer.

    5 Trata el glaucoma. Ayuda a bajar la presión intraocular.

    6 Previene dolores. Es relajante muscular y tiene propiedades antiespasmódicas.

    7 Ayuda en los trastornos ADD y ADHD. Es la perfecta alternativa al Ritalin para tratar desordenes sin los negativos efectos delos fármacos ADHD afecta al 4,1% de los adultos entre los 18 y 44 años.

    8 Puede tratar la arteriosclerosis múltiple. Para los efectos neurológicos y espasmos musculares causados por la enfermedad.

    9 Ayuda con el síndrome pre menstrual. Alivia los dolores. El 75% de las mujeres lo padecen.

    10 Ayuda a calmar con OCD y tourrette. Como en el caso de la arteriosclerosis Aproximadamente 3.3 millones OCD y 272.000 tourette lo padecen.

    Tot i així aquests 10 passos informen, però s'ha de remmarcar que tota substància té un risc per la salut humana en grans dosis.

    Considero, personalment que cada un de nosaltres abans de jutjar sobe alguna qualsevol cosa hauríem de saber, conèixer informar-nos i no deixar-nos portar per el què ens diuen sinó fent recerca i creant la nostre pròpia idea per poder aleshores jutjar i parlar del tema, ja que moltes vegades hi ha gent que parla del tema de les drogues sense prèviament haver-se informat d'elles.

    ResponElimina