dilluns, 9 de desembre del 2013

Catalunya i la regulació dels clubs cannàbics

Hola companys!

He penjat dos paràgrafs extrets d'un article publicat al diario.es, per donar importància al creixement de clubs socials de cànnabis a Catalunya i a Espanya. És un tema que provoca disputa, ja que per una banda la justícia espanyola considera delicte elaborar, produir, cultivar o traficar amb drogues , així com qualsevol activitat destinada a afavorir-ne el consum. Però per l'altra consumir o tenir petites quantitats de drogues destinades al consum propi no es delicte, això si sempre i quan no es consumeixi en via pública o en establiments públics.

Dos fragments de l'article- Catalunya i la regulació dels clubs cannàbics:


- "El departament de Salut tiene previsto convocar a los grupos parlamentarios para trasladarles una propuesta para poner orden en un sector que, en los últimos años, ha crecido con mucha fuerza. En Catalunya se calcula que hay unas 300 asociaciones de cannabis, 200 de las cuales se encuentran en Barcelona"

- "La situación en Cataluña y en España es de vacío legal. El tráfico de cannabis está prohibido, pero está permitido el autoconsumo. Los clubes se encuentran en la misma situación y, desde hace tiempo, que reclaman una regulación del Parlament para funcionar con normalidad. Además de Cataluña, las asociaciones de cannabis están muy arraigadas en el País Vasco y ahora el movimiento empieza con fuerza en Galicia y en Andalucía. "

 
COMENTARI:

Aquestes dades confirmen que està havent un creixement en l'obertura d'associacions a Catalunya i a Espanya. Aquest fenòmen és degut a l' increment en la demanada de la substància. Cada cop són més les persones defensores i consumidores de marihuana que lluiten per la seva legalització i regulació. El fet que hi hagi un buit legal, permet la obertura d'aquests espais. 

Penso que els professionals que es dediquin a la intervenció en l'àmbit de la drogodependència, haurien de conèixer la realitat social per saber com intervenir-hi. És per això que trobo important que es conexi l'actual creixement de les associacions de cànnabis, per poder analitzar la repercussió que tenen i que poden tenir en el futur.



FONTS:

 http://www.eldiario.es/catalunya/Cataluna-quiere-regular-clubes-cannabis_0_178833010.html

http://www20.gencat.cat/portal/site/canalsalut/menuitem.dda7170e89086516ba963bb4b0c0e1a0/?vgnextoid=9c024045fc714310VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD&vgnextchannel=9c024045fc714310VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD&vgnextfmt=default







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada